Chantal coaching & counselling

Al één stapje dichterbij...

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal Pelt, een nuchtere en zeer '' aardse '' dame met discipline en een goed gevoel voor humor. Ik hou mijn werk ook graag op die manier zowel voor mezelf maar ook zeer zeker voor u als cliënt. 

Over de jaren heb ik de juiste balans gevonden tussen gevoel en verstand en probeer ik daar dagelijks zo bewust mogelijk mee bezig te blijven. Er zullen altijd dingen blijven gebeuren die of teveel beroep willen doen op je verstand of juist teveel beroep willen doen op je gevoel. Zo probeer ik altijd de twee kanten van een verhaal te zien en daar op in te spelen. Dit is vooral vaak van toepassing in relatie consult's. 

Wat betreft bewustwording heb ik een hoop te bieden, daarin adviseer en coach ik ook voornamelijk in. Zo leer je dat je vaak zelf de touwtjes in handen heb in relatie(s) die je hebt, op werkgebied en in het dagelijkse sociale leven. Hoe je de ander behandeld, word op je terug geprojecteerd. Als je, je daar eenmaal bewust van word kun je het zelf ook veranderen en gaat de wereld daar grotendeels vanzelf in mee. Irriteer je niet langer aan de ander, wees gewoon blij dat jij het vermogen hebt om een beter mens te zijn en het anders te doen en haal daar je voldoening uit. Met die les word ik ook nog bijna dagelijks geconfronteerd. 

In een wereld waarin iedereen op zichzelf gericht is, is het lastig om je goed te voelen. Vaak voel je, je eenzaam en frustreer je, je aan het tekort aan fatsoen of normen en waarden... op den duur ga je twijfelen of jij de enige bent die daar last van heeft... nee niet de enige, wel één van de weinige! Want hoeveel mensen hebben nou echt nog ouderwets fatsoen en normen en waarden, maakt het tegenwoordig nog iemand uit wat jou overkomt en staan ze voor je klaar? Je zal ervaren dat ongeacht de moeite die jij voor een ander doet, je het maar mondjesmaat terug krijgt, maar laat dat je niet weerhouden om goed mens te zijn! Temeer niet omdat als je dat wel doet, jij niet veel anders bent dan de rest, haal er wederom voldoening uit dat jij aan het einde van de dag een ander geholpen heb ondanks dat de ander daar niet de waarde van in leek te zien.

Het verschil tussen mij en de wereld lijkt groter te worden soms, maar toch zie ik ook dat veel mensen door grote veranderingen heen gaan die ontworpen zijn om ze bewuster te maken. Iedereen krijgt op zijn manier wel de beproevingen daar hoef jij je geen zorgen om te maken. Focus jij je op hoe jij zelf leeft en welke ervaringen in jouw leven ontworpen zijn om er iets van te leren en laat mij je daarbij helpen! 

     Let wel; Ik ben geen arts, lichamelijke klachten komen veelal door stress  maar ik kan alleen geestelijke hulp bieden, raadpleeg dus ook altijd uw arts.